Waar je hart vol van zit…

Geschreven door: Annette Poppelaars op 16 november 2023

'}}

Soms brengt het leven gebeurtenissen die als emotionele golven door de ziel spoelen. Voor mij is niets zo aangrijpend als de gebeurtenissen die mijn kind raken. Een bonte mix van emoties neemt bezit van me, en het begint met een oplaaiend vuur van binnen in mij en daarna komt er een diepgaande zelfreflectie.

Zelfreflectie: de overweldigende dans van verantwoordelijkheid

In die eerste momenten van onzekerheid overspoelt een golf van verantwoordelijkheid mijn gedachten. Hebben mijn acties genoeg bescherming geboden? Kon ik dit voorkomen? Een innerlijke dialoog vol vragen schieten als bliksemschichten door mij heen met de intense emotie van ouderlijke verantwoordelijkheid en tekortkomingen die elke ouder herkent.

Menselijk zijn: omarming van overweldigende emoties

In ons menszijn ligt de kracht om emoties te omarmen, zelfs als ze overweldigend zijn. Het is een kunst om de diepte van onze gevoelens te accepteren en te begrijpen dat kwetsbaarheid niet zwak is, maar eerder een teken van moed. In die momenten van intense emotie, erkennen we onze gedeelde menselijkheid.

Verlangen naar geruststelling: de universele roep om veiligheid

Na de storm van zelfreflectie en tot bedaren komen, komt het verlangen naar geruststelling en veiligheid. De drang om te weten: "Is iedereen oké?" Het is een verlangen dat niet alleen mijn eigen gemoedsrust zoekt, maar ook de geruststelling dat degenen van wie ik houd veilig zijn.

Liefde en zorgzaamheid: de kracht van verbinding

Deze emotionele achtbaan heeft een dieper doel: het herinneren aan onze diepe verbondenheid met elkaar. In momenten van kwetsbaarheid komt de ware kracht van liefde en zorgzaamheid naar voren. Het delen van emoties wordt een manier om niet alleen onszelf te begrijpen, maar ook anderen een glimp te geven van de complexiteit van ons hart.

Emotionele openheid: een sterkere samenleving opbouwen

Ik geloof sterk dat het uiten van emoties geen teken van zwakte is, maar eerder een versterking van onze menselijkheid. Het is een kunstvorm die deuren opent naar begrip en compassie. Laten we niet vergeten om onze emoties te omarmen, liefde te delen en begrip te tonen. In deze openheid vinden we kracht en bouwen we samen aan een sterke, liefdevolle gemeenschap.

Niet voor iedereen: het uiten van emoties

Het klinkt misschien raar, maar niet iedereen mag en kan emoties uiten. Het heeft voor de één veel meer moed nodig als voor de ander om te uiten. Soms moet je eerst toestemming geven aan de ander om zich te uiten, zodat de emoties los komen. Veel mensen stoppen emoties weg en vinden dat ze er niet mogen zijn. Het is onzin en totaal overbodig om emoties te tonen, ookal is het alleen t.o.v. jezelf.

Samen groeien, liefhebben en begrijpen: een oproep tot verbinding

Laten we samen groeien, liefhebben en begrijpen. In de gedeelde ervaring van emoties vinden we een gemeenschappelijke samenzijn. Emoties zijn juist menselijk en zo kunnen we onze harten openen en verbinding met elkaar leggen. Jouw emoties zijn net zo belangrijk voor jezelf als voor de ander. Zet jezelf op nr. 1 is dan ook een belangrijk gegeven als het om jezelf gaat. Heb je mijn e-book al gelezen die staat vermeld onder https://harmonieinjegezin/gratis/

Veel liefs,
Annette Poppelaars❤️
Energetische Levenscoach voor moeders
info@harmonieinjegezin.nl
https://harmonieinjegezin.nl

' skin='skin2'}}
Scroll naar boven